Vásárlói élménytérkép-tervezés

 

A vásárlói élmény megtervezésének alapja a vásárlói élménytérkép elkészítése. Ez a térkép nem más, mint a vásárlás folyamatának vizuális ábrázolása a kapcsolatfelvételi pillanattól a vásárlást követő köszönőlevél elküldéséig. Tartalmazza az egyes érintkezési pontokat, az ott felmerülő gondolatokat, érzéseket, igényeket és mutatja a kívánt továbbhaladási irányokat biztosító aktivitásokat.

Kulcsfontosságú feladata minden vállalkozásnak, hogy képes legyen megérteni a vevők állapotát valamennyi érintkezési ponton. Mire számít a vevő, mikor belép a bolt ajtaján és meglátja az eladót? Mit érez a honlaplátogató, mikor megpillantja a beúszó popup ablakot? Odatalál-e klinikára a buszmegállóból? Hogyan reagál az előrefizetés gombra? Érdekli-e egy videó arról, hogy mi történik a fogászati kezelés során? Miért kattint, vagy nem kattint a megrendelem gombra? Megnézi-e az étlapon az ételek összetevőit?

Egyetlen összefoglaló ábra mutatja a vevő útvonalát, a kutatási és tapasztalati adatok esszenciáját, valamint a marketingterv aktivitásainak összességét.

A vásárlói élményútvonal feltérképezése cégünk bevonásával  viszonylag rövid idő alatt könnyen elvégezhető, mégis képes rávilágítani az eddig láthatatlannak tűnő fájó pontokra, melyek megakadályozhatták a vásárlókat abban, hogy bejárják az általunk eltervezett teljes vevői útvonalat.

Kiolvasható belőle, hogy hol vannak a kritikus kiszállási pontok, hol  lehet még más terméket is eladni, hol kell erősíteni a kommunikációban és hol kell visszavenni abból.

Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a vállalkozás a térkép készítése közben is fejlődik és a különböző területen dolgozók vevőközpontú szemlélete is folyamatosan erősödik.

Egy profi és használható térkép elkészítése 6 fő lépésből áll:

  • adatgyűjtés (piackutatás, vevői interjúk, megfigyelés), adatelemzés
  • vállalati workshop az összes érintkezési pont (touch-point) feltárására
  • vázlatkészítés, egyeztetések, pontosítások
  • végső formába öntő vállalati workshop
  • prezentálás
  • bevezetés